SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • Łuska na redukcji

    Post
    Ladies SFD

    Ja neoprenu używam tylko do nurkowania i na surfing i nawet po 3 godzinach walki z konkretna falą efektu wygładzenia i widziałam, ale przynajmniej mi było ciepło ;). Pytanie do kury. Zjadłaś 150 g surowego mięsa, czy już po ugotowaniu? Zobacz różnicę: /SFD/Images/2015/9/17/6aeefdda82164719943b47ae8f0a826c.jpg - w bazie 150 gotowanego kurczaka to [...]

    Odpowiedzi: 69 Ilość wyświetleń: 8025 Data: 2015-09-17 10:06:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WYPISKA, Czwartek 02.12.2010 ****DIETA**** 1.Płatki owsiane 100g+jogurt naturalny 3 łyżki+słonecznik+cynamon+miarka NT HardCore 2.Omlet z 3 jaj z warzywami+100g gainera 3.Rekin + 100g ryżu brązowego+ brokuł NITROGLICERYNA TRENING 4.200g gainera 5.Rekin+ 100g ryżu brązowego+brokuł 6.Płatki owsiane 100g+jogurt naturalny 3 łyżki+truskawki (właśnie [...]

    Odpowiedzi: 294 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-02 20:31:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rafi-pods.redukcji str111,-26,9kg-Masa-GVT str114

    Post
    Trening dla początkujących

    Witam, Kilka razy tu zaglądałem (z partyzanta), przeważnie, jak zostawiałeś wpis w blogu Krzyśka. Patrzę na dietę i: 80g ryzu brazowego(waga ryzu po ugotowaniu) Produkty waż przed obróbką termiczną. Rzeczywiście było tam ze 20-30g ryżu. Przed treningiem jedz ryż brązowy, ciemne makarony (razowe, z pełnego ziarna, durum), mają niższe IG i zapewnia [...]

    Odpowiedzi: 1234 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-08-18 21:07:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rafi-pods.redukcji str111,-26,9kg-Masa-GVT str114

    Post
    Trening dla początkujących

    witam dzis dzien bez treningu silowego ale za to miałem trening interwalowo-aerobowy tzn ,jezdzilem rowerem w terenie ,niezłe podjazdy i zjazdy teren trudny i ciekawy , trzymałem HR miedzy 120 a 165hr, niezle dało mi to popalic czas treningu 1h40min spalone cal-1276cal spalony fat-136 radosław88 dziekuje za wpis i rady 80g ryzu [...]

    Odpowiedzi: 1234 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-08-18 22:05:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TRENING NA MASĘ :{ - słowa krytyki

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Sprawdziłem sobie dodatkowe możliwości ćwiczeń na sprzęcie co mam. Szału nie ma. Chiałem robić łąwke skosem w dół, ale przyłożenie jest tak beznadziejne, że szkoda kręgosłupa - cały czas zjeżdzam na niej na dół - a ile można nogami blokować :{ Zostaje na 100% ławka płasko i wykombinowałem skos górę - choć stojaki są mocno niestabilne :{ Biceps i [...]

    Odpowiedzi: 162 Ilość wyświetleń: 15597 Data: 2006-08-28 23:12:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dziedzina zajmująca się odżywianiem, dietetyka to dość szeroki dział. To czy dany produkt jest warty spożycia zależy od jego jakości, wartości. Nie które produkty warto unikać, a mimo wszystko np. po treningu warto je uwzględnić. Zależy to od wielu czynników. Produktów żywnościowych jest tak dużo że ciężko napisać które jeść, a które unikać. [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1603 Data: 2008-05-31 16:19:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Czy obrobka termiczna powoduje utrate fitynianow w platkach owsianych? Jak tak to zalac je wrzatkiem na pare minut czy ugotowac przez jakis czas? Jadam obecnie surowe na wodzie letniej gorskie i zwykle i cos mi zaczelo od tej pory szwankowac ze stawami.

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-19 19:28:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną i masę przed obróbką wpisujesz do kalkulatora. Także jak masz 250g kurczaka, to szukasz w apce opcji "pierś z kurczaka" , nie "smażona pierś kurczaka". Tak samo jak np chcesz zjeść jajecznicę, to w apce wpisujesz ile jajek(i np. masła) użyłeś, a nie szukasz gotowej opcji "jajecznica". Jak [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1009 Data: 2019-06-22 16:00:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną i masę przed obróbką wpisujesz do kalkulatora. Także jak masz 250g kurczaka, to szukasz w apce opcji "pierś z kurczaka" , nie "smażona pierś kurczaka". Tak samo jak np chcesz zjeść jajecznicę, to w apce wpisujesz ile jajek(i np. masła) użyłeś, a nie szukasz gotowej opcji "jajecznica". Jak [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1009 Data: 2019-06-22 16:16:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z tego co ogarniam, możesz jeść i te i te. Nie ma znaczenia. Różnią sie chyba obróbką termiczną. Nie pamiętam.

    Odpowiedzi: 118 Ilość wyświetleń: 9895 Data: 2013-05-21 22:39:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gramatura mięsa

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dobra to jak wszyscy to wszyscy, wazysz orzed obrobka i nie zawracasz sobie wiecej tym glowy ;-) Dobra waże przed obróbką termiczną a jak póżnej po upieczeniu z 500 g zrobi się mniej a chce załóżmy to podzielić na 3 części?

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1490 Data: 2017-01-11 10:02:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja ok. 10kg -

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Talibaba wagę swoją już poznałaś teraz wypada ułożyć dietkę. Co do wielkości posiłków to ja na początku miałam wrażenie że każdy następny kęs drugiej połowy porcji którą miałam na talerzu zacznie mi uszami wychodzić ale w sumie idzie się przyzwyczaić. Produkty ważymy przed obróbką termiczną. Aeroby też trening więc chyba też obowiązują posiłki [...]

    Odpowiedzi: 129 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-11 22:17:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kurczak - jakość. Nadmiar jaj?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ekhem...ale zawsze po obróbce termicznej będzie mięsa MNIEJ! Toć jaka to teoria spiskowa %-)? Dużo ma tutaj sama obróbka, jak długo smażysz, pieczesz, czy dusisz, więc ja nie widzę tutaj nic podejrzanego. Jeden kawałek nie równa się drugiemu. Jeden ma więcej wody, mniej tłuszczu etc. Ale jak wspomniałam wyżej, dużo robi obróbka termiczna. Inne [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 659 Data: 2017-03-28 09:25:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Nic po ugotowaniu nie maleje, wliczasz wagę przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-28 19:52:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    na opakowaniu masz napisane ile tam jest % tej szynki - ogólnie jest dobra makro b/w/t liczymy przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-29 11:28:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Tak, wszystko ważysz przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-08 10:55:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Kalorycznosc to wlasnie te produkty wszystkie przed obrobka termiczna. Zapisujesz ile czego dales i kalkulator potreningu.pl Ci obliczy

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-08 10:58:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    wątróbke ważyć przed obróbką termiczną ?

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-13 10:52:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziś nietreningowy więc wiele nie ma do pisania. Cały dzień spędzony w domu przed kompem. kilka seriali obejrzałem, troche poczytałem (MD wyszło ) DIETA 1. 9:00 Whey 40g 2. 9:2 Płatki owsiane 110g + rodzynki 10g + orzechy włoskie 10g + jogurt naturalny 150g ** Gold Omega 3 x2 kaps ** 10:45 5g mono 3. 12:00 makaron pełnoziarnisty 110g + filet z [...]

    Odpowiedzi: 131 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-02 20:08:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kiedy ważyć produkty?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Witaj, Produkty ważysz przed obróbką. Chodzi tu o 50g ryżu przed ugotowaniem. Naturalnym jest, że po ugotowaniu ten ryż waży więcej, ponieważ wchłania wodę. Gdybyś miał jeść 50g ryżu po ugotowaniu, to były by śladowe ilości. Nie wiem ile by to wyszło. Jedna łyżka? %-) Także pamiętaj, że gramatura produktów podawana jest przed obróbką termiczna. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 190 Data: 2023-07-12 07:03:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)